Търново заискря с 3D светлинно шоу и заря за Независимостта

22 септември 2015

Днес в Старопрестолната ни столица е повече от празнично. През 1908 година, на 22 септември в черквата „Св. 40 мъченици“ княз Фердинанд прочита Манифеста за обявяването на Независимостта и се отслужва молебен за благоденствието на българската държава.След това министър-председателят Малинов прочита отново манифеста на историческия хълм Царевец пред събралото се хилядно множество. 

И днес, Търново и хълма Царевец бе изпълнено с много българи, които празнуваха Независимостта – един толкова силен и важен празник от новата ни история. По традиция Велико Търново се превръща в център на честванията и място, където поколенията отправят своята признателност към славното историческо дело.
След Тържественото честване в ранните часове на деня, вече е време за приказното 3D светлинно шоу и приказна заря, които екипът на In LIFE засне специално за вас! Насладете се на гордостта и красотата на Великото Велико Търново и неговата симбиоза с Историята на България, преразказано със съвременни изказни средства, с лазерни лъчи и много светлини! 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)