20370547_10209585366687099_1683604320_n

Търсенето на имоти се измести от центъра към Манастирски ливади

25 октомври 2017

Пазарът на недвижими имоти е в разгара си. В следващите няколко години се очаква да излязат над 816 хил. кв.м жилищна площ, като това е статистика за жилищните комплекси и сгради, получили разрешение за строеж през последните две години.

Интересът на строителите продължава да расте и приоритет е намирането на достатъчно голям парцел с атрактивна локация, който да задоволи нарастващите нужди на пазара.

Още по темата: Манастирски ливади е най-търсеният район за нови жилища в София

Най-желаната дестинация остава центърът на столицата, но поради голямото пренаселване, трафика и липсата на паркоместа фокусът и инвестиционните намерения се изместват към южните квартали на София. С най-бързи темпове се развива кв. „Манастирски ливади-изток“. До края на 2019 година само в района се очаква да се въведат в експлоатация 9 нови проекта, а още толкова очакват откриване на строителна площадка.

Sky Forest  Резиденс, със зелената си фасада и екологични решения е един от най-интересните обекти в Манастирски ливади

Sky Forest Резиденс, със зелената си фасада и екологични решения е един от най-интересните обекти в Манастирски ливади

Още по темата: SKY Forest Residens – в името на природата

Районът е отлично комуникативно осигурен, освен това предлага обширни площи и окрупнени терени, за разлика от центъра и гъсто застроените зони. Цените на имотите също следват тенденцията. Само за последните месеци цените в Манастирски ливади  се покачиха от 900-1000 евро за квадратен метър на 1300-1500 евро.Активни са и продажбите на зелено.  

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)