Замък за 55 долара - chateau de vibrac

Търсите подарък за Коледа? Френски замък се продава за.. 50 евро

22 декември 2019

Коледа наближава, а вие все още умувате над най-трудната задача – какъв специален подарък да изберете за най-близките си хора. Спокойно, вече имаме решение за вас и то какво.. Само за 5o евро можете да закупите част от историческия замък Chаteau de Vibrac, който някога е бил дом на средновековно френско благородническо семейство.

Причината за акцията на Dartagnans.fr и асоциацията Adopte un chateau, която стартира за трета поредна година, е желанието за запазване на културното наследство на Франция. Е, няма да притежавате цялата крепост, а част от нея, но пък за подобна скромна сума и това е доста изгодна сделка.

Замък за 55 долара - chateau de vibrac

Иначе досега, в колективната покупка са се включили доста ентусиасти, като са събрани над 175 000 евро, а собственици са повече от 1700 души от 45 държави. Очаква се екипът да събере и инвестира в реставрация общо 1 240 000 евро. Самият дворец Vibrac е построен като крепост през 9 век и е разположен на архипелаг от три острова на река Шарант в западна Франция, като сегашните останки от сградата датират от 14 и 15 век.

Разбира се, остава въпросът, а какво получават те в замяна – всеки съсобственик има право на доживотен достъп до замъка, част от градината, която да носи избрано от него име и възможност да помогне при решаване на бъдещето на това парче от историята. Та, може би не тази Коледа, но някоя от следващите, защо да не прекарате празниците във френски замък?!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)