xl_391_SPYC-dishes-FDL-COVER

Търсят най-добрия млад готвач в света

16 януари 2016

След забележителния световен успех на първото издание с над 3 000 кандидати, S.Pellegrino, посланик на италианския вкус и изтънчената храна по света – с гордост обявява началото на второто издание на надпреварата за най-талантлив млад кулинар в света.

Уникалната инициатива, която разделя света на 20 региона с участието на близо 100 топ готвачи в ролята на жури в различни страни, 20 млади готвачи финалисти, 20 ментори и звездно жури на финала. Кандидатстването започва на 1 януари 2016 г. на www.finediniglovers.com .

Сред талантите, взели участие в състезанието е ирландският готвач Марк Мориатри, победител в изданието през 2015 г., който коментира преживяването си по следния начин: „За мен беше удоволствие и чест да получа титлата. Това беше незабравимо, уникално преживяване, което никога няма да забравя. Срещнах се с толкова изключителни готвачи, а признанието е изключително важен момент в цялата ми кариера.“

ADV-SPYC-2016-BG

Конкурсът за 2016 година ще има ново жури, т.нар. „Седемте мъдреци“, които ще са отговорни за избора на най-талантливия млад готвач в света. Журито ще е съставено от някои от най-известните кулинарни майстори на планетата: Дейвид Хигс, Карло Крако, Гаган Аранд, Елена Арзак, Мауро Колагреко, Уили Дуфрезне и Роберта Судбрак.

На 13 октомври 2016 г. всички финалисти ще се съберат в Милано за финалния етап, който представлява двудневно интензивно кулинарно състезание пред международно жури от съдии, Седемте мъдреци, които ще определят „S.Pellegrino Млад готвач за 2016 година“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)