Миньоните

„Убихме Оригинала!“

11 юли 2015

От 10 юли (вчера, бел ред.), Миньоните превзеха големите екрани у нас. Българската им премиера напълни киносалоните от любопитни филмови маниаци от всички възрасти. Големите – за да видят какво ли се е получило в този толкова рекламиран проект или да придружат децата, а малките – ясно. Аз отидох и поради двете причини. И така, събрахме се  три поколения пред екрана – аз (не ме карайте да признавам годините си), едната ми дъщеря на 19 и втората – на 10 години.  Малките жълти откачалки, които завладяха сърцата на зрителите в „Аз, проклетникът“ (2010) и „Аз, проклетникът 2“ (2013) се представиха в  солов проект.

„Миньоните са жълти оръженосци, приличащи на генетично преправени пуканки, но съществували от началото на времето – те са се развили от отделни жълти клетки до същества, които имат само една цел: да служат на най-амбициозните злодеи. Но благодарение на тромавия си маниер и въпреки добрите си намерения, те успяват да убият всекиго от тях – от динозавъра Рекс през Дракула и до Наполеон.“ , чета аз по рекламите и още в премиерния ден – в киносалона.

Миньоните

Миньоните

Определено интересна е идеята Миньоните да не говорят, а да изразяват себе си само с възклицания. Постигането на този ефект със сигурност изисква сериозна режисьорска работа. Филмът поднесе 3D компютърна анимация на ниво, но нищо по-специално или революционно от последните аналогични продукции. Търсенето на злодей-господар ми се видя леко несполучливо. А баналната тема с борбата за корона и власт, бе що-годе приятно разнообразена от образа на Английската кралица в подмладена версия. Нали все пак действието се развива преди години…

Ето и няколко реплики от филма, които все пак оживиха салона:
 - Кралицата защо ходи на зъболекар? За да й слагат корона.
 - Много ли ти е забавно да се подиграваш на старостта?
 - Не е ли адски хубаво да си лош?
 - Тъй и тъй работата е лоша…
 - Убихме оригинала!

Лично аз на петата минута разбрах защо Сандра Бълок си е тръгнала от световната премиера. Но да не приемаме мнението ми за меродавно. Все пак филма не е фокусиран върху моята таргет група, защото съм поотраснала вече. Но когато видях, че и малката ми дъщеря гледа отегчено, вече разбрах, че мога спокойно да си кажа, че „НЕ ми хареса!“. Както повечето прехвалени и ПР-ски напомпани проекти, така и този не оправда очакванията ми. А представителката на средната генерация – втората ми дъщеря, която е в период на пълно вдетиняване, успя да се разсмее на две-три места само и… това беше.
Все пак не съм толкоз зла – отидете и вижте сами. Може пък на вас да хареса…

текст: В.Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)