Мирослав Боршош (вдясно), снимка: In Life

Уволниха Мирослав Боршош от поста „директор на НДК“

27 юни 2017

Директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош изненадващо бе освободен от поста „Директор на НДК“, а също така и като член на борда. Това се случи с решение на министъра за председателството на София на ЕС Лиляна Павлова. От пресцентъра обявиха, че е променен и съставът на Съвета на директорите на двореца на културата, като новият такъв е избрал за председател Таня Милева, а за изпълнителен директор на НДК – Борислав Велков.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

 

Мотивите за смяната, посочени в протокола, са системно неизпълнение на указания, давани от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Под съмнение се поставя и доброто финансово управление на дружеството, което „застрашава изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на председателството„.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

Самата Таня Милева пък е началник на кабинета на министър Павлова. Тя е магистър по право от СУ, хоноруван преподавател по гражданско, тръговско, трудово и осигурително право в СУ и автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническа дейност“.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

Проектът за реновация на НДК за 2018 г.

„Не приемам да се поставя под съмнение доброто управление на Двореца при положение, че промяната на НДК е безспорна и видима за всички. Хаосът, който цари през последните два месеца при управлението на целия процес по подготовка на Българското председателството на Съвета на ЕС заплашва да го провали. Аз отказвам да участвам в това и няма да наруша принципите на прозрачност и публичност в работата на НДК, наложени през последните две години„, пък бе реакцията на уволненият Мирослав Боршош в официалния му профил във Facebook.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)