zamunda2

Удариха Zamunda, Arena и Chitanka

06 април 2019

Най-популярните български торент тракери спряха да работят в петък по обяд. Първият и вторият по популярност торент сайтове Zamunda.net и Arenabg.com не бяха налични онлайн около 14 часа, същото важеше и за портала Zelka.Org., както и за платформата за нелегално сваляне на електронни книги Chitanka.info.

Междувременно в Гърция пък бяха блокирани множество торент сайтове по искане на гръцката организация за авторски права в сферата на музикаta Grammo, пише Webcafe. Под ударите на забраната попадат сайтове RARBG.to, Torrentz2.eu, LimeTorrents, TorrentDownloads и много други.

zamunda1

До този момент се бе случвало родните първенци по трафик да спират да функционират, но никога заедно, което събуди съмнение, че става дума за целенасочена акция на ГДБОП.

Началникът на отдел „Компютърни престъпления“ към дирекцията Явор Колев обаче отрече да имат нещо общо с атаката пред News.Bg. В късния следобед пък, и трите сайта отново се върнаха онлайн, но така и не стана ясна каква е причината те да спрат да функционират първоначално.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)