Уди Алън имал тайна връзка с тийнейджърка, вдъхновила филма „Манхатън“

25 декември 2018

Че Уди Алън е гений, едва ли някой може да спори. Десетките му филми са шедьовър в света на седмото изкуство, а самият той не крие, че голяма част от тях са проекция на собствения му живот. Преди броени дни пък, на бял свят изплува скрита тайна от миналото му, свързана с лентата „Манхатън“. Оказва се, че филмът, разказващ за 42-годишен писател, влюбващ се в 17-годишна ученичка, има своето реално вдъхновение.

Баби Кристина Елгълхарт - Уди Алън - тогава и сега.

Баби Кристина Елгълхарт – Уди Алън – тогава и сега.

Това е красивата Баби Кристина Енгълхарт, която се запознава с Уди три години преди създаването на заглавието, като по това време е едва на 16 години. Срещат се случайно в ресторант в Ню Йорк. Режисьорът вечеря там, а русокосата тийнейджърка отива на масата му и му оставя бележка с номера си, на която пише „Дал си достатъчно автографи. Ето ти моят“. Алън звъни и това слага началото на осемгодишна връзка.

В началото Баби не приемала отношенията им сериозно, докато не осъзнала, че Уди я приема просто като „поредното допълнение“ в живота си. „Той спеше с много и различни красиви момичета, всички заедно се дрогирахме и правехме тройки. За мен това не беше проблем, по-скоро начин да експериментирам с бисексуалността си“, разкрива Енгълхарт. Разривът идва, когато режисьорът я кани да участва в тройка и със собствената му съпруга по това време – Миа Фароу. Тогава тя се почувствала наранена, защото осъзнала, че нещо не е наред.

Баби позира като модел през 1977 г., когато започва и връзката й с Алън.

Баби позира като модел през 1977 г., когато започва и връзката й с Алън.

„Навсякъде Миа беше жената на живота му. А аз къде бях?“, пита риторично тя пред Hollywood Reporter. Въпреки това се запознала с Фароу, дори се сприятелили. „Имаше времена, в които стояхме заедно и ни беше приятно. Тя бе забавна, той чаровен. Но играта се управляваше от самия Уди. На моменти дори не разбирахме какво се случва, толкова умело ни манипулираше“.

Баби обаче не съжалява за годините, прекарани със звездата. Казва, че те са я научили да не се шокира от нищо. Когато излязъл „Манхатън“ обаче, осъзнала че е сгрешила. Прототипът на Алън – Айзък вижда връзката си с Трейси (героинята й) просто като флирт и след като му става скучно, я зарязва. „Плаках през почти целия филм, осъзнавайки, че най-големият ми страх се оказа реалност“, признава тя.

Кадър от "Манхатън". Ролята на Баби се играе от Мариел Хемингуей.

Кадър от „Манхатън“. Ролята на Баби се играе от Мариел Хемингуей.

Днес Баби е вече на 59, а Уди Алън на 83. Двамата обаче не поддържат връзка, а самият режисьор не е и отговорил на изявлениeто й пред медиите. Иначе животът на безспорно един от най-великите творци на нашето съвремие винаги е бил изпълнен със скандали – нужно е само да споменем, че преди години се разведе именно с Миа Фароу, за да се ожени за… доведената си дъщеря.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)