Ужасяваща „стъклена пътека“ в Китай

06 август 2016

Само снимките са достатъчни, за да изпаднете в ужас и да ви облее студена пот!
В Китай отвориха най-страшната „стъклена пътека“ (skywalk) досега – дълга е 100 м и е широка само 1,6 м. Тя е закрепена за планината Тианмен, която се намира в провинцията Хунан.

Пътеката, наречена „Превитият Дракон“, гледа към пътя Тонгтиан, който е един от най-опасните в света (наричат го още „пътят към небесата“) с неговите 99 завои, които се увиват около самата планина, водейки до Националния парк Zhangjiajie. Той също ни предоставя гледка към 300-метрова пропаст, от която стомаха ти може да стане на топка.
Снимките, които се появиха в публичното пространство ни показват как някои от хората се придържат към планината, докато други смели ентусиасти позират уверено до ръба на пропастта.

Смели туристи на разходка по Skywalk

Смели туристи на разходка по Skywalk

Skywalk предоставя страхотна гледка към пътя Tongtian

Skywalk предоставя страхотна гледка към пътя Tongtian

Пътеката води към Националния парк Zhangjiajie

Пътеката води към Националния парк Zhangjiajie

На някои посетители им е малко трудно да преодолеят страха си

На някои посетители им е малко трудно да преодолеят страха си

Надяваме се, че посетителите на „Превитият Дракон“ ще имат по-голям късмет от тези, които се разхождаха по подобна пътека (skywalk) в провинцията Хенан, Китай, която е започнала да се пропуква миналата година. Туристите се уплашили до смърт, по цялата пешеходна пътека, издигаща се на цели 1000 м се чували писъци, а паниката била неописуема. Свидетели твърдят, че широката 68 см пътека започнала да се пропуква, в момента, в който започнали да се разхождат по нея. Лий Донг Хай, който е бил на мястото в момента, споделил неговият миг на ужас в социалната мрежа Weibo. „Кракът ми пропадна малко. Погледнах надолу и видях, че има пукнатина в пода„, пише той.„Много хора започнаха да крещят. Аз извиках: „Стъклото се е пропукало! Наистина се е пропукало!“, а след това избутах хората пред мен, за да можем по-бързо да се приджвижим и да се махнем по-бързо от опасността.“

снимки: news.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)