„Ужас“ на Дан Симънс като сериал (трейлър)

11 декември 2017

Първият тийзър трейлър на сериала „Ужас” по Дан Симънс излезе преди дни. Продукцията се подготвя от телевизионния канал AMC. Продуцент е Ридли Скот. Премиерата е обявена за 26 март 2018 г. и са предвидени 10 епизода.

„Ужас”

Плакат на сериала „Ужас” („The Terror”)

Историята разказва за екипажът на Кралската военноморска експедиция, търсещ коварния северозападен проход на Арктика, но вместо да го открие, попада на чудовищен хищник.

Сред актьорите са Джаред Харис („Шерлок Холмс”), Кирън Хайндс („Игра на тронове”), Тобиъс Мензис („Друговремец”) и др.

През 2013 г. книгата в основата на сериала излезе и на български под същото име – „Ужас”. Произведението на Дан Симънс е публикувано от издателство „Изток-Запад”.

Корицата на книгата на българското издание на „Ужас” от Дан Симънс (Изток-Запад, 2013)

Корицата на книгата на българското издание на „Ужас” от Дан Симънс (Изток-Запад, 2013)

За книгата от издателите:

Тази страховита и мрачна сага се развива сред ледените простори на Арктика, където неописуем ужас дебне експедицията, предвождана от сър Джон Франклин. Исторически вярно е, че той и подчинените му смелчаци през 1845 г. търсят през Полярния кръг морски път, който да свързва Европа и Азия – легендарния Северозападен проход, но нито един от 128-те души не се завръща: до един изчезват безследно…

Странното им изчезване остава загадка и до днес, но сега мистерията е разплетена от въображението на Дан Симънс – чудовищният му таланат, доказан с мащабни творби като Хиперион, Олимп и Лешояди, изплита неустоима комбинация от исторически факти и жанрова фантазия сред безкрайните ледове на една от най-негостоприемните за човека територии на планетата.

Текст: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)