new-livery-wizz-air-1

„Уиз ер“ ще лети до Виена и от София

12 януари 2018

След като преди ден нискотарифната авиокомпания „Уиз ер“ (Wizz Air) обяви, че започва да лети между Варна и Виена, днес се разбра, че в близко бъдеще ще бъдат обявени полети и от София до австрийската столица. Това съобщи пред български медии главният изпълнителен директор на превозвача Йозеф Варади.

През тази година авиокомпанията ще започне 4 нови маршрута от София – до Атина, Ница, Лисабон и Малага. Тя очаква пътниците й от и до България да нараснат с 27% до 3.3 млн. души след 47-процентен растеж през 2017 г. Увеличението ще е както за сметка на повечето маршрути, така и на повече седалки.

Сред новите услуги, които компанията въвежда, са „заключване“ на цената за 48 часа, ако потенциалният клиент се колебае за решението си, и резервация без посочване на конкретни имена на пътуващи, каза Варади.

По негови данни делът на „Уиз ер“ на българския пазар е 31.3%, повече отколкото на следващите два превозвача – „Райънер“(Ryanair) и „България ер“, взети заедно.

a9d60b896e8128054aa52b098334bfaa

„Уиз ер“ ще лети до Виена и от София

Софийските летищни власти опитвали да убедят авиокомпанията, чиито полети се извършват от по-стария терминал 1, че пътниците били по-доволни от обслужването там, отколкото на по-модерния, просторен и достъпен от метрото терминал 2, каза Варади в отговор на въпрос какво е развитието след жалбата на „Уиз ер“ срещу уеднаквяването на таксите за двата терминала от преди година. „Терминал 2 има по-добро обслужване, инфраструктура и продукти и това дава предимство на обслужваните там авиокомпании“, заяви той.

Авиокомпанията не може да се премести на новия терминал, на който вече от година работи конкурентът й „Райънер“, заради липса на капацитет. Варади каза, че е се срещнал с ръководството на летището за възстановяване на диалога, затруднен през последните години покрай честите кадрови смени там.

От началото на 2017 г. летището уеднакви таксите за пътник за двата терминала и ги установи на 5.50 евро при 10 евро на пътник на новия терминал преди това. В края на миналата година Главната въздухоплавателна администрация (ГВА) предложи таксата да спадне на 5.46 евро, но отново и за двата терминала.

снимки: exyuaviation.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)