timberlake_portrait3

Украинец направи портрет на Джъстин Тимбърлейк от 24 км. прежда и гвоздеи (видео)

25 юни 2015

В модерния 21-ви век понятието за изкуство е твърде разтегливо понятие. И все пак, именно като такова можем да определим и нестандартното творение на талантливия художник от украинския град Тернопол, Зеник Палагнюк – портрет на поп звездата и актьор Джъстин Тимбърлейк, който определено привлича внимание с начина, по който е сътворен.

timberlake_portrait2

Картината е създадена не с четка или молив, а с… гвоздеи и прежда, но това съвсем не я прави по-малко реалистична и впечатляваща. За изобретяването й са използвани 13 000 пирона и цели 24 километра прежда, а самият процес е отнел на 19-годишния украинец малко повече от седмица.

Паланюк признава, че е използвал точния момент за направата й, точно когато Тимбърлейк се сдоби със син от колежката си Джесика Бийл и мечтае да се срещне с него, за да му връчи лично подаръка си.

timberlake_portrait1

Използваната техника пък е същата, с която популярност набра известният японски артист Куми Ямашита – портретът се създава графично върху шперплат, после се изготвя скицата и се забиват всички пирони, около които се намотава преждата. А ако държите да се сдобиете с по-точна представа за въпросното изкуство, можете да му се насладите в предоставеното видео.

текст: Митко Попов
снимки: Inspired.com.ua

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)