maxresdefault-1

Университетската клиника по ендокринология в Плевен с инициативи за Световния ден за борба с диабета

13 ноември 2017

Университетската клиника по ендокринология в Плевен предприе поредица от инициативи по повод 14 ноември – Световен ден за борба с диабета, съобщиха от клиниката.
На работна среща с общината и сдружение „Диабет“ клиниката очерта проблемите пред диабетно болните, както и нужните медико-социални грижи за тях. Решено е как да се противодейства на заболяването и как да се обхванат всички пациенти – не само хоспитализираните, а и амбулаторно болните и застрашените от диабет.
Лекарите в Плевен прокарват най-нови тенденции за лечение, най-съвременни диагностични методи, правят обучения и в съседните региони, за да подпомагат пациентите да имат позитивна мотивация и да се грижат за здравето си, пояснява началникът на клиниката доц.д-р Катя Тодорова.
Кампанията тази година цели обхващане на всички болни, защото лошият метаболитен контрол става причина за сърдечно-съдови проблеми, които са най-честият причинител на смърт сред диабетно болните, коментира тя. 
За шести път съвместно със сдружение „Диабет“ са организирани безплатни изследвания на кръвна захар и гликиран хемоглобин на болни с диабет от Тип 2 и на техните родственици. Утре ще се състои поредната акация във Втора клинична база.

данни: БТА

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)