dsc-0028-copy

Университетският театър на НБУ отбелязва Международния ден на детето с 3-дневен онлайн маратон

29 май 2020

Университетският театър на НБУ отбелязва Международния ден на детето с 3-дневен онлайн маратон за деца с представления и семинари, съобщиха организаторите. Програмата е подготвена от студенти и преподаватели от департамент „Театър“.

Началото ще бъде дадено на 1 юни в 11:00 ч. с постановката „Тошко Африкански“ по Ангел Каралийчев. Афишът включва още: на 1 юни от 18:00 ч. „Храброто куче“ - театър с маски за деца (режисьори са Светослав Николов и Милена Станойевич), на 2 юни – „Все туй копнение в духът“ по Яворов, и на 3 юни – „Жени, майки, актриси – можем заедно“ – видеофилм на платформата „Артисти за ненасилие“, семинарът „Театрални маски“ за това как да създадем с детето си маската на неговия любим герой, и спектакълът „Новите дрехи на царя“ по Андерсен (режисьор – Кристиана Бояджиева).
По време на всеки „театрален полет“, част от проекта „Театрална совалка“, публиката ще има възможност да задава въпроси към модераторите на събитието. Водещ на инициативата е актрисата Мартина Апостолова, възпитаник на Нов български университет и е носител на наградата „Европейска изгряваща звезда“ на кинофестивала „Берлинале“ (2020).

БТА

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)