banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-3

Уникален артист превръща банани в произведения на изкуството

05 февруари 2015

По всичко изглежда, че на уникалния артист Stephan Brusche не са му правили забележка да не си играе с храната като малък. Холандецът от Ротердам е намерил уникален начин за изразяване – превръща банани в истински произведения на изкуството.

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-7

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-2
Brusche споделя, че нестандартната идея се е родила преди 5 години, когато той започва да използва Instagram. Докато се чуди каква снимка да публикува, той вижда банан на масата и решава, че ще е страхотно, ако нарисува усмихнато личице на него и го публикува в мрежата.

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-12

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-8

Той взима химикалка и установява, че банановата кора е изключително удобна за рисуване. За това и повтаря експеримента си на следващия ден.

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-13

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-10
С течение на времето той доразвива идеите си и постепенно започва да карвира и кората на бананите. Полето на фантазията и таланта му достигат до там, че върху кората на банани може да видите дори „Целувката“ на Климт.

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-15

banana-drawings-fruit-art-stephan-brusche-11
Трябва да отбележим, че талантът на Stephan Brusche е наистина голям, а изборът на банани за рисунките му само го доказва, тъй като формата на този плод е изключително специфична и се изискват наистина големи умения, въображение и талант, за да успеете да сътворите рисунка. На изкуството на твореца може да се насладите в нашата публикация, а повече информация за него може да намерите и в този сайт.

текст: Елена Михайлова
снимки: Stephan Brusche

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)