My favorite shop at the e marché aux Puces.

Уникална гравюра на Дюрер открита на бит пазар

07 август 2016

Съдбата на творенията на големите имена на изкуството обикновена е интересна. Понякога и легендарна. Е, в случай не става дума за легенда, но със сигурност за интересна история.
Медна гравюра на прославения немски живописец и график Албрех Дюрер, смятана за изчезнала след края на Втората световна война, бе намерена на битак във Франция. Битакът се намирал в окръг Сарбур, североизточна Франция. Само да вметнем, че подобни пазари са истинско богатство и с тях Франция е осеяна. Лидерството се държи от прочутия „Пазар на бълхите“ в Париж, но из целия Прованс могат да се намерят такива очарователни места за ценители.

Dürer,_Albrecht_-_Self-Portrait_(Madrid)_-_1498

Гравюрата бе открита от колекционер на произведения на изкуството, който я купил за няколко евро, съобщи британският вестник „Гардиън“. На гърба той забелязал надпис на галерия в Щутгарт, след което предоставил находката на галерията, но с молба за анонимност. Медната гравюра „Дева Мария, коронована от ангел“, бе създадена през 1520 година и се е съхранила сравнително добре, сподели експертката от музея Анет Франкенбергер. Вероятно гравюрата е била съхранявана, увита в хартия. 

данни: РИА-Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)