resize_on_the_fly.php

Уникалният халат на Кубрат Пулев от мача с Фюри е подарък от ансамбъл „Българе“

29 октомври 2018

Уникалният халат на Кубрат Пулев, с който се появи на мача с Фюри е подарък от ансамбъл „Българе“ и е изработен по желание на самия боксьор.

Сътворен е от Цветомир Петков от Троян, дизайнер на марката Везба. На всички краища на халата е избродирана Канатицата, а самият хастар представлява българския трикольор. За изработването му са направени повече от 2 000 000 бода и е декориран в бяло, зелено и червено по желание на Кобрата. Това е третото партньорство между Пулев и Българе. Първият път Кубрат се появи на ринга с ямурлук.

В България наименованието „Канатица” може да се преведе като „Криле”, „Криле на…”. Символ е на щастие, дълголетие и защита от зли сили.

Най-просто казано, визуалното изображение на Канатицата наподобява панделка. Това са два огледални триъгълника, които се докосват при върха на катетите. Маказът, който е основният елемент на Канатицата, или с други думи съединени по различен начин триъгълници, най-често символизира също и образа на мъдрата костенурка, върху която според нашите деди се крепи Земята.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)