Genesis Essentia електромобил

Уникалният Genesis Essentia променя представата за електромобилите

07 април 2019

Преди около година, на бял свят се появи вероятно най-атрактивната концепция, която можем да си представим, за спортен електромобил. Южнокорейският концерн Genesis представи новия си модел Essentia на автошоуто в Ню Йорк и той предизвиква такъв фурор и интерес, че на всички бе ясно, че е само въпрос на време да се качи на поточната линия за лимитирана серия бройки.

Genesis Essentia електромобил

Днес, от Essentia разкриват, че вече се работи по производството, като ще е най-скъпият модел в гамата им по няколко важни причини – eлитната кола ще се продава в „изключително лимитирани бройки“, а технологиите зад нея също не са най-евтините, защото Essentia ще има „истински безпилотен режим“. Ускорението от 0 до 100 км/ч пък ще отнема.. едва 3 секунди.

Genesis Essentia електромобил

Въпреки това, желаещи да се сдобият с луксозното возило съвсем не липсват, макар цената му оше да не е уточнена.  Най-вероятно тя ще гравитира около 100 000 долара, но пък до официалната поява на Genesis Essentia на пазара през 2021 година е възможно и цифрите да са малко по-различни.

Genesis Essentia електромобил

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)