Уолдорф салата – американска класика в Сезон 2, Холандия

10 март 2016

Днес искам да ви представя една американска салата, родена в хотел Уолдорф в Ню Йорк и съответно е приела неговото име. Салатата е много лесна за приготвяне и си носи белезите на калоричната американската кухня.

Салатата ми припомня и за времето, когато бях отседнала в този хотел преди години. За приключенията ми там и какво ми каза Ана Уинтор, която случайно засякох да излиза от хотела…  - гледайте епизода! А сега – за приготвянето на Уолдорф салата:

40758c31-1752-41c9-be03-abf388cde0b2

Необходими продукти:
майонеза;
крем фреш;
целина;
2 зелени ябълки;
орехи;
чесън, сол, чер пипер, лимон

И така: разбърквате майонезата и крем фреша до получаване на единна консистенция. Съотношението и това кой от двата продукта да преобладава, може да определите сами. Овкусяваме със сол, пипер и сок от лимон. Добавете една скилитка чесън, нарязана на дребно или пресована.
Нарежете на дребно стъблата от целина, които ще придадат на ястието прекрасна свежест. Ябълките се обелват, изчистват и също нарязват на дребно. Орехите ви препоръчвам да не смилате, а също да нарежете, за да хрупкат.

0630349f-262a-4626-b803-07d473292110

Добавете всичко това към майонезено-сметановия микс. Важно да се знае, че сосът трябва да не е преобладаващ, а да служи само за спойка между продуктите. Така и салатата, която иначе си е калорична, става по-лека.
Това е – бърза и лесна за приготвяне и също така вкусна!
Гарнирайте с листа от мента и…забавлявайте се по уолфордски!

автор и водещ: Мариела Нордел
оператори: Кунчо Поляшки и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

продуцент: IN LIFE

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)