171076

Упорита котка се завърна у дома си с влак

12 януари 2018

Коте изгубено във Франция е извършило самостоятелно пътешествие с влак, за да се върне при собственичката си, съобщава  радиостанция France Blue.

Упорита котка

А ето я и малката красавица

По сведения на пътници на гарата в комуната Сарт, котето е било забелязано на пътя пред заминаващия местен влак. Те се опитали да го изгонят, но нищо не се получило. Тогава  контрольора на влака Гийом Шуек се опитал да занесе котето далеч от гарата.

Аз взех котето и го отнесох извън гарата, в малка градинка до пътя. После се върнах към влака, защото трябваше да тръгваме. Но котето ме последва и почна да се качва на стълбите на влака. Ето защо го взех със себе си и казах: Влизай малкия, ще измислим нещо като стигнем в Ман“, – разказва контрольорът.

По думите на Шуек, безстрашната котка на име Нуазет (в превод от френски – Лешник) се държала спокойно, „стоеше си на мястото, гледаше ме, от време на време измяукваше и съвсем не се боеше“.

Фотографията на котето, контрольорът постнал в Twitter.

Тази сутрин на гарата Вуавр влезе ето този пътник. Това коте, което вече успешно премина стаж при машиниста, ще се радва да намери своето семейство„, – написал Шуек под снимките, на които Нуазет е в кабината на машиниста и на седалка във вагона,

Както съобщава радиостанцията, на гарата в Ман котето е предадено на други сътрудници от железопътната компания, които „са се погрижили за нея и нахранили като истинска принцеса“, – разказва един от агентите на компанията.

Собствениците на Нуазет са открити благодарение на социалните мрежи.

Общността на Twitter свърши отлична работа. Един човек сподели съобщението ми и обявление за търсенето от преди два дни във Фейсбук. И така намерих собственичката, успях да й позвъня и да се свържа с работещите на гарата. Тя дойде, за си вземе котката още същия ден„, – завършва разказа си Шуек.

 

Източник:
РИА Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)