IMGP9355

Управата на Рим ще прибира вече монетите от фонтан Треви

11 ноември 2017

Борещата се с финансови затруднения градска управа на Рим ще прибира в своя бюджет монетите, хвърляни в известния фонтан „Треви“.

Фонтан Треви в Рим

Фонтан Треви в Рим

 

На Стария континент трудно можете да откриете по-магнетично и притегателно място от никога неостаряващата столица на Италия – Рим. Туристите във Вечния град пък се обединяват около любимото си местенце тук - красивия бароков фонтан от 18 век – „Ди Треви“, за който поверието твърди, че ако хвърлиш монета в него, един ден отново ще се върнеш.

Още по темата: Знаете ли какво се случва с монетите от фонтана „Ди Треви“ в Рим?

Е, едва ли има много изненадани от факта, че ежедневно във водите на най-известния фонтан в света се озовават около 3000 евро (в случай, че не ви се смята – 90 000 евро месечно и над 1 000 000 евро годишно). Какво обаче се случваше  с тези пари до сега?

Още по темата: 240 евро глоба за влизане във Фонтан ди Треви

12919301_471447466387741_184068768_n-880x660

На всеки 24 часа работници източват водата за един час и изваждат събраните средства, за да ги предадат на благотворителната организация „Каритас“, която се занимава с подпомагане на социално слаби и бездомни в страната. От няколко години фонтанът „Ди Треви“ се охранява и от полиция, тъй като преди това редовно крадци обираха с лопати приходите през нощта, което принуди общината да вземе нужните мерки.

Монетите от фонтан ди Треви вече ще отиват в градската управа

Монетите от фонтан ди Треви вече ще отиват в градската управа

Това вече е в историята. Сега градоначалничката на Рим Вирджиния Раджи ще прибира парите за своя бюджет. Тяхното предназначение ще бъде решено от работна група към кметството, съобщиха италиански медии. Според легендата всеки, който хвърли монета във фонтана, докато гледа на обратната посока, един ден ще се завърне във Вечния град.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)