Уроци по стил (епизод 3): Платовете като втора кожа

12 май 2018

Именно от плата зависи как се чувстваме в дрехите си – дали са ни като втора кожа или нямаме търпение да ги махнем. Когато избираме и купуваме ново облекло, бърза проверка на състава на материята, ни спестява разочарование и излишно похарчени средства. Дали обаче наистина естественото и по отношение на платовете е най-доброто ще разберем от специалиста по елегантност и наш добър приятел – г-н Алберто Веделаго в поредния епизод от нашите традиционни уроци по стил.
Днешният епизод е посветен на платовете- техния произход, специфики, обработка, съчетаване и поддържане.
Време е някои тайни да бъдат разкрити.

Звездният ни съветник – Алберто Веделаго, има 30 години опит на международната модна сцена. Започва своята дейност като мениджър в Forall груп, една от големите институции за елегантност „Made in Italy“, към която принадлежи Pal Zileri. Kоординирал e процесите на изработка, на стилизиране и на маркетинг, и е управлявал над 150 магазина на Pal Zileri в цял свят. Този негов опит е продължил 25 години, преди да вземе решението да направи нова крачка и да основе своя бранд ACCADEMYA /„Академия“/.
Оригиналният моден творец и стилист е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. Тази мисия включва и неговите публични и индивидуални лекции, които целят да разкрият технологичните тайни на един персонално ушит костюм, както и предимствата на материалите с високо качество. Брандът ACCADEMYA, който е подчинен на тези принципи е уникално явление в модния свят на мъжката елегантност. Всъщност този бранд съединява по удивителен начин перфектната изработка и високата визуална култура.
Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Там се изработват всички костюми за клиентите на дизайнера, независимо в коя част на света се намират те. Венеция, освен, че е градът, очаровал целия свят по неповторим начин, подчертава ексклузивния “modus operandi” („похват на действие“ – лат.) на ACCADEMYA, залагащ преди всичко на уникалността и превъзходството.
В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия, където неговият иновативен подход и схващане за стил срещат все повече почитатели, а мнозина изискани клиенти вече са го избрали за свой „Maestro di eleganza” като например: Джон Траволта, Ник Нолти и други знаменитости, както и компании, към които прилага същия персонализиран подход. Такъв е случаят с кафе „Флориан“ /Caffè Florian/ във Венеция, чийто персонал е облечен от Алберто Веделаго. Любопитното е, че то е най-старото кафене в света, открито през 1720 г.

редактор: Пепа Попова
оператор : Иван Цвятков
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)