Условна присъда за бившия председател на СГС Владимира Янева

Условна присъда за бившия председател на СГС Владимира Янева

16 януари 2016

Софийски градски съд осъди на 1 година условно с 3 години изпитателен срок бившата си председателка Владимира Янева, предаде репортер на БГНЕС. Съдът оправда Тодор Костадинов по едно от повдигнатите му обвинения, а по друго му наложи административно наказание – глоба от 3 хиляди лева.

Делото срещу бившия председател на СГС и бившия началник на дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР доби популярност като делото „Червеи”. Според прокуратурата, Янева е извършила престъпление по служба, а Тодор Костадинов документно престъпление и компютърно престъпление. Държавното обвинение поиска и за двамата ефективни присъди от 2 години и половина.

Досега Янева не се явява на съдебни заседания, тъй като има право на това. В процеса на всяко заседание се явява само Тодор Костадинов. След като подсъдимите дадат обяснения, съдебният процес предвижда страните в процеса да пледират и едва след това съдът да каже каква присъда е отредил.

По делото бяха разпитани като свидетели и бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, Атанас Атанасов, бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и бившият председател на ДАНС Владимир Писанчев/БГНЕС.

Снимка: BNR.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)