o-COUPLE-IN-BED-facebook

Успехът в работата се постига чрез оргазми у дома

11 март 2017

Може и да си мислите, че извънредният труд, подмазването на шефа или спазването на офисния дрескод ще ви донесе мечтаното повишение в службата. Да, ама не. Американско проучване, цитирано от Daily Mail доказва, че успехът в работата се постига чрез оргазми у дома. Резултатите сочат, че редовният задоволителен секс ни кара да бъдем по-продуктивни, по-работоспособни, мотивирани и спомага изкачването ни по кариерната стълбица, цитира БГНЕС заключение от изследването.

„Поддържането на връзка, която включва здравословен сексуален живот кара служителите да са по-щастливи и по-концентрирани при изпълнението на служебните си задължения. Това носи ползи и на работещите, и на организациите, за които те работят“, твърди Кейт Лийвит – доцент в Държавния университет в щата Орегон и експерт по организационно поведение и мениджмънт.

Научното обяснение е свързано с факта, че по време на секс хората отделят допамин – невротрансмитера, свързан с центровете на удоволствие в мозъка ни. Но не само – докато се наслаждават на еротичните ласки хората отделят и огромни дози от т.нар. „хормон на любовта“ – окситоцина, който им помага да преодоляват всяка социална тревожност, депресия, болка и предизвиква усещане за щастие и привързаност. Това превръща страхотният секс в естествен носител на добро настроение, а ползите му влияят на всички ни през целия ден.

За да разберат как обаче еротичното удоволствие влияе на работата ни, учените са проучили 159 женени служители в рамките на две седмици. Те са установили, че хората, които се отдават на оргазмени ласки сутрин се чувстват по-
доволни и щастливи по време на работния ден, а работният им хъс кара шефовете да се замислят за тяхното повишение.

„Това е напомняне, че сексът има социални, емоционални и психологически ползи и че той трябва да бъде превърнат в приоритет“, коментира още проф. Лийвит.

снимка: huffingtonpost.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)