990-552-kristian-kostov

Успехът на Кристиан в „Евровизия“: реакции по света и у нас

14 май 2017

Кристиан Костов с песента си „Beautiful Mess“ („Красива бъркотия“) донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс Евровизия.

Българската песен бе поставена на второ място сред 25-те участващи от националните журита, но също така получи втория по численост вот на зрителите.

Максималният брой 12 точки песента ни получи от журитата на Македония, Норвегия, Естония и Беларус. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха 2 точки. Българите дадохме своите максимален брой точки на Австрия.

В първото си интервю след края на шоуто Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него.

Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители“, сподели българският представител.

Ето как коментираха изпълненията на Кристиан и позицията му по света и у дома.

На много от коментаторските сайтове изпълнението на Кристиан на полуфинала и на финала бе оценено от журито като безапелационно най-доброто.. особено за финала – с максималните 5 звездички, единствено то, след това е Португалия и Италия (http://www.escdaily.com/jury-rehearsal-grand-final-vocal-assessment-songs/)

България – Кристиян Костов – Beautiful Mess

По-ниските ноти на Кристиан са невероятни, както винаги, гласът му е много дълбок и убеждава във всеки един момент. Частите с фалцет са малко по-трудни за него, но той заковава всяка една от тях и този път. За 17-годишно дете, той изглежда като опитен професионалист на сцената, преминавайки през изпълнението. Не на последно място, тази песен е перфектната комбинация от традиционно построена балада и модерна разпознаваща се и запомняща се радио песен.

 

Същият сайт на полуфинала:

България – Кристиян Костов – Beautiful Mess

Уау. Зашеметяващи вокали и емоции, идващи от този спектакъл. Технически професионализъм и артистичен блясък показват това изпълнение и той лесно ще премине през този полуфинал. Вокалният талант ще се хареса на журито, докато емоционално завладяващият изпълнител ще открадне сърцата на ТВ-гласуващите. Днешното изпълнение циментира мястото на Кристиян като един от претендентите за спечелване на конкурса. Песента е перфектната комбинация между съвременна и разпознаваема. Вокалното изпълнение беше почти безупречно (Кристиан буквално изпусна една нота във фалцетната част на първия припев), но като се има предвид високата степен на трудност, журито трябва да постави това изпълнение на върха в техните списъци.

http://www.escdaily.com/jury-rehearsal-semi-2-vocal-assessment-songs-2/#

Велизар Соколов-Заки

“Той заслужаваше да победи, но по-доброто, което се случи е, че остана на второ място”, каза за „Събуди се” по NOVA Велизар Соколов-Заки, който беше в журито на „X Фактор“ през 2015 година, където момчето остана втори.

Кристиан е много дисциплиниран и целеустремен. Много амбициозен в добрия смисъл на думата и пътят за него е само напред и нагоре”, на мнение е музикантът.

 Люси Дяковска

Трябва да сме много щастливи, че сме на второ място”, допълни певицата Люси Дяковска.

Ивайло Колев

Кристиян е дете-чудо или, може би, дете-индиго. Такива деца ще спасят изгубена България!!! 

ivailo

 

Влади Ампов-Графа

Огромен успех за България!

Браво, Kristian Kostov!

Невероятно представяне!

Музика, талант, харизма!

 

 Илиана Раева

Талантлива българска кръв!!!

Това е истината!

Браво, Браво, Браво, Кристиан!!!

Беше много силен!

Няма по-ужасно място в спорта от второто, но в изкуството няма състезание, или просто така ми се иска в момента…

Ти си НАШИЯТ ГОЛЯМ ШАМПИОН!

Респект към огромния ти талант!

Уникална визия, разтърсваща чувственост и душа на показ…

Българският глас отдавна е в Космоса!

Ти доказа ЗАЩО!

Горе главата, Шампионе!

Поздравления на целия екип, който седи зад теб!

Честито на Португалия, но като спортист, който знае да уважава шампиона ще кажа: За мен Кристиан беше истинският шампион! Без грам патриотизъм!

Не разбрах ЗАЩО Португалия спечели… Никаква база за сравнение… никаква…

Браво на българите в чужбина! Бяхте велики!

Ива Екимова

Искам beautiful mess с български текст! Dobromir Banev, направете нещо!

iva

 

Мариана Попова

Евровизия, блясък, понпозност, светещи костюми….накрая печели едно скромно момче без грим, без прическа и без суета. Може би е адекватно….но….песента ми е прекалено непесен….може би…твърде арт за мен. Имаше няколко грандиозни песни, певци. И да, отново ми е горчиво защото в състезанието има само един победител и не ми е патетично , нито смятам което и да било друго място за грандиозен успех! Поздравявам целият български екип за труда и старанието, дано това е само първата крачка от дълъг и красив път за Крис!

Стоян Захариев

Браво на Kristian Kostov! Поздравления за авторите и екипа! Бяхте най-добрите и съм горд с вас! „Евровизия“ е само едно ТВ предаване ползващо попмузиката за политически игри и пропаганда. Представян като конкурс за песни, то е състезание между държави и няма нищо общо с музикалната индустрия. Забележете, че освен флаг под номера пишат страната, а не името на Артиста (камо ли на авторите)! Тоталитарен евро-социализъм! Показателно е и как много държави не ни „броят за слива“, игнорирайки възможността да сме номер 1 в нещо. Свикнали са само те да ни продават музика, а не да купуват от нас. Крис ги изненада и показа световна класа. Време е за бизнес! Дано със същия ентусиазъм Саня убеди работодателите си от Universal и Sony Music, че „стоката“ е гореща и трябва да я купят сега! Дано и медиите се включат активно и песента стане европейски хит! Дано!

Елица Тодорова

Българска сила! Голямо браво за нашият млад герой Талант Кристиан! Достойно, великолепно, вдъхновяващо! Огромен успех за България!

 

България получи още отличия от тазгодишното издание на „Евровизия“. След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди – за най-добри специални ефекти и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов е роден в Москва на 15 март 2000 г. Неговият баща е българин. През 2006 г. се записва в известния руски детски ансамбъл „Непоседи“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти „Голос. Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015/2016 участва стигна до финал и завършва на второ място в българското издание на X Factor. Издава дебютния си сингъл „Не си за мен“ през октомври 2016 г. С него заема първо място в националната класация на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Харесвай тази страница :)