Успешната кариера или как да открием своето призвание

Успешната кариера или как да открием своето призвание

17 март 2015

От всеки един успял в професионално отношение човек, от всеки лектор, който ни учи как да изградим завидна кариера, ще чуем един безценен съвет: „Ще преуспее всеки един, който обича това, което прави“. За съжаление, да намериш истинското си признание и действително да изпитваш удоволствие от работата си, съвсем не е толкова лесно постижение, особено във време, в което успехът и материалното по-често се отричат, отколкото да се съчетават. И все пак, изключения винаги има и кой знае, може би и ние, и вие сте точно от тях. Ето и основните признаци, с които да разберем, дали действително това е нашето призвание, което би ни довело до върха на йерархията:

Успешната кариера или как да открием своето призвание

Постоянно търсите ново предизвикателство – едва сте завършили една задача и вече изпитвате непреодолимо желание за нова професионална изява. Стремите се непрестанно към нови и нови постижения, хвърляте се в „непознати води“, изучавате различни принципи и дори не усещате колко усилия ви струва това.

Никога не отлагате ангажиментите си – стара истина гласи, че когато човек изпитва задоволство от работата си, той никога не се и замисля за кога да прехвърли основните си приоритети. Обратното също е вярно, случи ли се в съзнанието ви да изникне въпрос от типа на „това не мога ли да го отложа за няколко дни, за да се видя с приятел/ка“, значи нещо в желанието ви куца. Действително, всеки, който е отдаден на кариерата си и обича това, което върши, винаги е претрупан с ангажименти, но по-скоро бърза да ги реализира, отколкото да се стреми да започне по-късно.

love_career3

Често нямате представа за времето – не ви ли се е случвало, залисани в работната атмосфера, да се усетите, че нямате представа колко всъщност е часът?! За доста хора, почивката след работа е много по-пълноценна от времето в офиса, но за тези, за които тя е призвание, носи не по-малко удоволствие, отколкото вечерта с близки, приятели или просто с любимото хоби.

Нямате търпение за бизнес срещи и планиране – да, вероятно голяма част от вас считат поредното заседание или работна среща за „загуба на време“, но истината е, че именно на тези места, сред водените дискусии, се раждат най-добрите идеи. Тези идеи, които водят до положително развитие на компанията. Ако сте част от точно тази атмосфера, сте на прав път.

love_career4
Смятате колегите си за съмишленици, а не за конкуренция – някои лектори сравнят опитите за успешна кариера с определение като „постоянна битка за власт“. Това обаче рядко е в полза на самия бизнес, дори напротив. Когато всички се чувстват на мястото си и „плуват“ в една посока, те никога не завиждат за успеха на колегите, защото той всъщност е част от общия такъв.

текст: Митко Попов
снимки: Huffington Post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)