1485784056

Учените обясняват как може да се избегне рака

28 май 2018

Правилното хранене и здравословния живот възпрепятстват образуването на злокачествени тумори, съобщават в най-новия си доклад специалистите от Световната фондация за изследване на рака.

Учените са изяснили, че наднорменото тегло способства за развитието на 12 типа онкологични заболявания. Съгласно техните заключения, излишекът на килограми е свързан с рака на черния дроб, яйчниците, простата, стомаха, устната кухина, червата, млечните жлези, жлъчния мехур, бъбреците, хранопровода, панкреаса и матката.

В доклада са представени редица препоръки, позволяващи да се избегне развитието на злокачествни тумори. По думите на изследователите, необходимо е да се поддържа висока степен на физическа активност, да се спазва диета със значително съсдържание на зеленчуци, плодове, пълнозърнести и бобови продукти. Освен това, важно е да се ограничи потреблението на мазната храна, фастфуда, полуфабрикатите, червеното месо и захарта. Специалистите съветват да се откажат алкохола и хранителните добавки.

Нашите препоръки по профилактиката на онкологичните заболявания работят всички заедно като модел за борба с рака. Хората могат да се доверят на тези съвети, тъй като те са са основани на факти, които се потвърждават последователно в течение на десетилетия“, – заявява една от сътрудничките на фондацията доктор Джиота Митроу.

 

Източник : РИА Новости

превод: Пламена Славова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)