йети

Учените установиха кой е Йети

30 ноември 2017

Американски изследователи разсеяха мита за снежните човеци йети, за които се спекулираше, че живеят в Хималаите. Резултатите от изследването бяха публикувани в научното списание Royal Society journal Proveedings, пише Guardian.

Както е отбелязано, съществото считано за йети, е мечка. Намерените до този момент материали, считани за останки на съществото са всъщност части на три различни вида мечки: Азиатска черна мечка, Тибетска кафява мечка и Тяншанска кафява мечка. Всеки един от тези видове, обитава различни височини в планината и могат да бъдат сбъркани за снежен човек.

До подобни изводи експертите стигат анализирайки наличните артефакти от различни частни колекции и музеи, включително манастирска реликва, за която се твърди, че е лапа на йети. В крайна сметка става ясно, че останките са всъщност части на 23 различни мечки.

Изданието съобщава, че това не е първото изследване по въпроса, но то допълва направените по-рано експертизи в които са използвани образци на кости, зъби, кожа, козина и фекалии, които са приписвани на загадъчното същество. / РИА Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)