Детско здраве Пирогов

Ученици с нарушено зрение помагат с картини за търга на „Детско здраве“ Пирогов

23 ноември 2018

Творци от цялата страна изпращат картини и други произведения на изкуството за благотворителния търг в петък в подкрепа на Националната Програма „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ Пирогов. Болницата изпрати благодарствено писмо до организаторката на събитието – живеещата в Монако Мисис България Ана Иванова, която е подкрепена още от волейболните ни национали – те даряват топка с автографи за търга, Лайънс и Ротари Клубове. Благотворителната вечер ще се състои на 23 ноември от 19 ч. в ресторант „Laila Cooking“ в София, съобщава ВИП Комюникейшън.

Деца и възрастни, лекувани в Пирогов, също предоставят картини и диамантени гоблени за благородната кауза. В кампанията с детски творби се включва и училището за деца с нарушено зрение ”Луи Брайл” в София по инициатива на зам.-директорът Любомир Велков. НП „Детско здраве-Пирогов“ стартира на 3 март 2013 г. с детски специалисти по УНГ, хирургия и травматология, които извършваха скрининг на деца между 0-18 г. всеки месец в „Пирогов“. В профилактичните прегледи се включиха и детските уролози. В процеса на работа екипът установява, че идват все повече и повече хора от различни части на страната.

Детско здраве Пирогов

„Част от тях разказваха, че са тръгнали в малките часове, за да доведат децата си на преглед. Констатирайки потребността и значимостта на случващото се, екипът започна да посещава различни места в България. Последната 1 година основно обикаляме страната. Интензитетът на програмата е осезаем и към момента можем да констатираме, че за 6 години от високоспециализираните профилактични прегледи са се възползвали над 7000 деца“, отчитат резултатите от „Пирогов“.

Пътуванията на докторите продължават всеки уикенд в различни градове на страната. Закупуване на мобилна медицинска техника и бус са крайно необхидими за работата на пътуващите медици. Членове на Lions club Sofia Capital, фондация Angels и Ротари клубовете ще се включат в търга с картини от художничката със световна слава Любов Тотева, произведения на изкуството на Мила Салахи, ръчно изработени бижута от Тианка Георгиева, уникални колиета от Мария Йончева, както и сладкарски бижута от майстора на декора Младен Манджуков – MLADMAN.

Детско здраве Пирогов

Дизайнерката Жана Жекова ще облече с вечерни рокли от най-новата си колекция инициаторката на събитието Ана Иванова и водещата на вечерта – журналистката и пи ар Патриция Кирилова. На сцената ще пее звездата от „Черешката на тортата“ Галиана Арсова.

Благотворителната вечер в петък ще бъде подкрепена и от златното чудо на GOLD MOON, носител на две златни награди от престижната церемония „Сомелиер на годината 2018″. Собствениците и производители на бранда GOLD MOON 7S GROUP обещават, че скоро продуктите им с истинско злато ще бъдат разпространени в търговската мрежа в цялата страна. Болницата направи и специална сметка за дарения за Националната програма за детско здраве, която обхвана с профилактични прегледи над 7000 деца в цялата страна:

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЕТО – „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“
IBAN: BG55 CECB 9790 2045 1599 00
BIC: CECBBGSF
УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)