woman-selfie-instagram-smartphone-camera-featured-1500x750

Учени могат да определят възрастта ни от снимките, които качваме в Instagram

18 юли 2016

Instagram е най-популярното мобилно приложение за фотография, което се използва всеки ден от милиони потребители, които споделят хиляди снимки на вълнуващите събития от ежедневието си от смартфоните си. Сега екип от изследователи на Penn State University проведоха много интересен експеримент, целящ да определи възрастта на даден човек на базата на изображенията, които качва в профила си. За целта те разработват софтуер, който анализира поведението на потребителите и откриват няколко много интересни тенденции, предаде Engadget.

Така например по-младите потребители изтриват по-често своите снимки в своите акаунти, тъй като искат да бъдат по-популярни и затова не са сигурни колко качествени са те, което ги ги кара по-често да ги махат от акаунтите си. Именно тийнейджърите са много по-активни в коментирането, харесването и споделянето на изображенията в Instagram, но също така и качват много по-малко снимки на себе си, отколкото на други хора. По-възрастните потребители имат съвсем различно поведение и имат много по-широк кръг от интереси и много по-рядко биха изтрили снимки, които вече са качили в профила си.

Изследването на учените е много интересно и те са анализирали милиони изображения в популярното мобилно приложение, за да да докажат, че възрастта е тясно свързана с начина, по който го използваме. От своя страна те са на мнение, че подобни тенденции могат да се забележат и в други социални мрежи като Facebook и Тwitter, като тепърва ще провеждат серия от тестове с тях. В заключение ще отбележим, че днес Instagram се използва от над 500 млн. потребители по цял свят, което го превръща в едно от най-популярните приложения за водещите платформи.

снимка: digitaltrends.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)