Nguoi-keu-goi-von

Учени твърдят: С пари може да се купи щастие

25 юли 2017

Човек може да си купи щастие с пари, ако ги похарчи, за да си осигури повече време за себе си, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на публикация в сп. „Протоколи на Американската академия на науките“.

Изследването е обхванало над 6000 души от четири страни – САЩ, Канада, Дания и Холандия. За целите му специалисти от Харвардския бизнес колеж са предоставили на участниците определена сума за период от две седмици. През първата седмица изследваните лица е трябвало да си купят нещо материално, например риза. На следващата участниците е трябвало да похарчат парите за услуги, например поддържане на домакинството или поръчка на стоки онлайн, спестяващи им време, което могат да използват за самите себе си, предаде БТА.

Вижте още: Днес е Международният ден на щастието

Изследователите са установили, че тестваните лица са били по-щастливи, когато са си осигурили повече свободно време, отколкото от материалната придобивка.

Предишно проучване е показало, че хората изпитват по-голямо щастие и когато харчат, за да помагат на околните, или за собствени приятни преживявания, например посещение на спа център.

„С пари може да се купи щастие, стига да са похарчени по правилен начин“, казва Елизабет Дън от изследователския екип.

снимка: huydongvon.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)