Work-Less-and-Achieve-More

Учени твърдят: Хората над 40 години трябва да работят максимум 3 дни седмично!

01 май 2017

Всеки, преминал възрастта от 40 години, трябва да работи максимум три дни седмично. Това ще подобри както резултатите му на работа, така и емоционалното и физическото му състояние.

Още по темата: 7 от 10 българи са удовлетворени от работата си

Учени от университета в Мелбърн са провели интересно изследване. В него участие са взели 3000 мъже и 3500 жени над 40-годишна възраст. Всеки един от тях трябвало да чете текстове на глас, да повтарят последователността от числа и подобни задачи.

Хората над 40 години трябва да работят максимум 3 дни седмично / снимка: 99mag.com

Хората над 40 години трябва да работят максимум 3 дни седмично / снимка: 99mag.com

Резултатите ясно показват, че тези, които работят по 25 часа в седмицата, имат много по-добри резултати от останалите. И обратното – когнитивните способности на тези, които работят 60 часа седмично, са по-ниски от на тези, които работят по-малко. Положителните резултати от по-кратката работна седмица се дължат на занижените нива на стрес и преумора.

Още по темата: Успехът в работата се постига чрез оргазми у дома

Учените са категорични, че работата е нож с две остриета. От една страна, тя стимулира мозъчната дейност, което е добре при напредване на възрастта. От друга страна, преработката и извършването на определени задачи води до натрупването на умора и стрес.
Това е крайно вредно за познавателните способности и намалява работоспособността. Което води до един извод – най-добре е работното време за хората над 40 години да се намали до 3 дни, пише Езине.

снимка: lifeatwalsh.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)