офис

„Файненшъл Таймс“ откри свой офис в София

11 април 2019

„Файненшъл таймс“ (Financial Times) откри свой офис в София. Предвижда се до края на годината в него да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономически анализи, съобщиха от Столична община.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“ – каза при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

На събитието присъства Кейт О’Риърдън, главен продуктов и информационен директор във FT, която разказа за избора на София:

„Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Нашите екипи в София са двигателят в основните области. Продължаваме да инвестираме в София: възнамеряваме да разширим своята дейност тук като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашата отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно.“

„Като медия сме ориентирани към цифровите технологии. Над ¾ от нашите читатели са абонати на цифровата ни платформа и София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока“ – посочи също Кейт О’Риърдън. Част от политиката на изданието в цял свят са и образователните инициативи.

„FT има образователни инициативи за гимназисти от горните класове, на които предоставя безплатен достъп до изданието. По този начин отглеждаме следващото поколение служители и читатели на FT. Освен това ние намираме и други начини, с които да допринасяме за образованието, като работим с училища, клубове, университети, организираме събития с ученици“ – посочи още Кейт О’Риърдън.

Снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)