20170913062553225955

Фактите за лицевото разпознаване в iPhone X

14 септември 2017

Внимателните специалисти и журналисти забелязаха особен нюанс в работата на системата Face ID в новия iPhone X, информира kaldata.com.

В описанието на тази функционалност се казва, че Face ID на Apple iPhone X поддържа само едно лице, така че явно няма да е лесно споделянето на телефона с друг член на семейството или с приятел.

За разлика от новия метод, технологията за разпознаване на пръстови отпечатъци Touch ID, използвана в iPhone от няколко години, поддържа до 5 различни отпечатъка, което прави споделянето на телефона с другите членове от семейството много по-лесно.

Да си припомним, че Apple изцяло премахна скенера за пръстови отпечатъци от iPhone X и сега се разчита предимно на Face ID. Технологичният гигант подчерта, че шансът случен човек да отключи iPhone X с помощта на Face ID е 1 на милион, докато при Touch ID, шансът е 1:50 000. Единственото изключение са близнаците и много близките роднини, които имат не само сходни лица, но и сходни мимики.

Разпознаването само на едно лице съвсем не е недостатък. Подобни ограничения има и в смартфоните на Samsung, а целта разбира се, е постигането на максимална сигурност и безопасност.

Все още не знаем как ще се представи Face ID в реалния живот. Apple наистина се грижи за безопасността на потребителите, понеже разпознаването на лицата става чрез вътрешни алгоритми, изпълнявани от новия процесор на компанията. При този процес не се обменя никаква информация с външни сървъри, електронни облаци и каквото и да е друго от този род.

снимка: thegear.co.kr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)