фантомът

„Фантомът на операта“ за първи път в България през тази година

07 февруари 2019

Премиерата на популярният бродуейски мюзикъл „Фантомът на операта“ се състоя на 25 януари, но днес е първата дата от месец февруари, на която може да се насладите на спектакъла. За първи път тази година „Фантомът на операта“ се появява на българска сцена. Може гледате мюзикъла в Националния музикален театър.

Интересът към спектакъла е голям. Според съобещението на музикалния театър, билетите са разпродадени до 10 февруари. Обявените дати от програмата са до края на месец март.

След успеха на мюзикъла „Булевардът на залеза“, както и на поставените преди това „Котки”, „Евита”, „Исус Христос Суперзвезда” и „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ на сцената на Националния музикален театър – световноизвестният композитор Андрю Лойд Уебър даде авторските си права на театъра и за най-касовия си мюзикъл „Фантомът на операта”, споделят от opoznai.bg.

Режисурата на спектакъла е поверена на академик Пламен Карталов. Почти целият състав на Националния музикален театър – солисти, хор, балет и оркестър участва в култовия мюзикъл – най-очакваното музикално събитие в началото на 2019-та година.

Техническите служби подготвят реализирането на проекта, който изисква мащабна сценография, специално осветление и ефектни костюми. За проектирането на сложните декори е поканен сценограф от Сърбия – проф. Миодраг Табачки.

„Фантомът на операта” е един от най-успешните мюзикъли на всички времена. Творбата на Андрю Лойд Уебър е гледана от над 130 милиона души в 27 страни по света. Това е най-дълго играният мюзикъл в историята на Бродуей – след премиерата през 1988 година той се играе над 10 хиляди пъти. Творбата на Уебър е носител на престижните награди „Оливър“ (1986) и „Тони“ (1988) в категорията за най-добър мюзикъл. „Фантомът на операта” продължава да се играе с голям успех на Бродуей в Ню Йорк и Уест Енд в Лондон.

Вижте още: „Котките“ пренесоха българската публика на Бродуей

снимка: Държавен музикален и балетен център – София/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)