148815075

ФБР разработва татуировки с изкуствен интелект, за да разпознават престъпници

03 юни 2016

Специалистите от ФБР заедно с учени от National Institute of Standards and Technology вече в продължение на две години работят над интересна нова технология за разпознаване на потребителите, пише digital.bg. Идеята им е те да създадат нов метод, с който да могат ефективно да идентифицират даден човек само като анализират татуировките, които той има по своето тяло. За да постигнат този ефект те смятат да обърнат специално внимание не само на обектите, които са изобразени в тях, но също на мастилото, с което са направени и разбира се къде точно са разположени.

Съвместният им проект използва технология за изкуствен интелект и тестовете показват, че може да се научат много неща за даден човек само на базата на татуировките, които има по тялото си. Така например много затворници са използвали имената на най-близките си хора или собствените си, както и рожденни дати и дори адреси на любимите си хора, като ФБР смятат, че тази информация може да се използва за разпознаването им. Именно заради това те използват специални алгоритми, с които да могат да разбират повече данни за тях като например етническа и религиозна принадлежност и други индивидуални характеристики на даден човек.

Органите на реда смятат да започнат серия от тестове в следващите седмици в много затвори на територията на САЩ, за да анализират връзката между татуировките и профила на престъпниците. От своя страна те смятат, че този метод няма да бъде 100% прецизен, но въпреки това ще им предостави още един инструмент, с който биха могли да идентифицират потребителите на базата на нещата, които са нарисували по тялото си. Ще е интересно да видим дали този проект ще постигне успеха, който ФБР искат и дали може да се превърне в новия стандарт за идентификация на хората в глобален мащаб.

снимка: darlyshome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)