Федерер се разплака в ефир за починалия си треньор (Видео)

08 януари 2019

Едно от най-големите имена в световния тенис – Роджър Федерер показа чисто човешката си страна в едно специално интервю за CNN в навечерието на Откритото първенство на Австралия.

37-годишният швейцарец не успя да скрие сълзите си, докато си спомняше за може би най-важния човек в кариерата си, бившия му наставник Питър Картър, който умира трагично при автомобилна катастрофа по време на медения си месец в ЮАР през 2002 година, малко преди първия голям успех на Маестрото в Турнир от Големия шлем.

Роджър не успя да скрие сълзите си при въпроса на водещата.

Роджър не успя да скрие сълзите си при въпроса на водещата.

„Питър беше много важен човек в моя живот. Много благодарен съм, защото дължа на него моята техника,“ сподели Федерер, който не крие че тази загуба го е мотивирала да играе още по-добре. „Извинявайте, той много ми липсва,“ извини се за емоциите си Роджър, но впоследствие все пак успя да продължи разказа си.

„Надявам се той да бъде изключително горд с мен. Предполагам не би искал да се превърна в поредния провален талант. Ето защо, когато той почина, започнах да тренирам дори по-здраво. „Имах невероятната чест да бъда с точните хора в подходящото време. Правилните треньори в правилните моменти. Вероятно може да оспорите тези мои решения, но имах и късмет в тези моменти,“ призна швейцарецът.

Роджър и Питър Картър през тийнейджърските години на Маестрото.

Роджър и Питър Картър през тийнейджърските години на Маестрото.

От своя страна родителите на Картър продължават често да стоят в ложата на Федерер по време на турнирите, в които участва, като именно той поема всичките им разноски по пътуванията.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)