9bbf0379f09c67d1a77b1f5532ba36d9-facebook-censure-les-seins-nus-de-la-liberte-guidant-le-peuple

Фейсбук цензурира голия бюст в картината „Свободата води народа“ на Йожен Дьолакроа

19 март 2018

Изображението на жена с гола гръд в картината „Свободата води народа“, нарисувана през XIX век от художника Йожен Дьолакроа, бе временно цензурирано от Фейсбук, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Малко след това от социалната мрежа признаха, че са допуснали грешка и се извиниха.

Вижте още: Facebook цензурира 30 000 годишната Венера като „порнография”, после се извини

„Творбата „Свободата води народа“ има своето място във Фейсбук и не нарушава правилата за реклама. Всяка седмица проверяваме милиони рекламни изображения и понякога допускаме грешки. Поднасяме извиненията си за въпросната грешка“, съобщиха от социалната мрежа.

france-revolution-ferdinand-delacroix-liberty-on-the-barricades

Режисьорът Жослен Фиорина е използвал известната картина от Дьолакроа, за да промотира в интернет театралната си постановка „Изстрели на улица Сен Рош“ в Париж.

„Четвърт час след пускането на рекламата тя бе блокирана, като ни бе обяснено, че е невъзможно да се разпространяват голи изображения“, заяви Фиорина.

Малко по-късно режисьорът е качил в интернет нова реклама, за която била използвана същата картина, но с надписа „цензурирано от фейсбук“ върху бюста на жената. Това изображение не било цензурирано, разказва още БТА.

снимки: Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)