NordigardBlessedFarm5

Ферма от 17-ти век се превръща в зелен хотел всред хълмовете на Норвегия

25 ноември 2017

Сгушена в надипления зелен пейзаж в провинция Вьага в Норвегия, тази ферма от 17-ти век е преродена в уютен мини-хотел със зелен покрив – или по-точно серия от стаи за гости със зелени покриви, където овцете могат да пасат, пише greentech.bg.

NordigardBlessedFarm3-1020x610

Ето как стопанката на това местенце е решила да избегне разрушаването на старите постройки и вместо това да им вдъхне нов живот, превръщайки в нещо красиво, което може да се окаже и основен поминък за семейството.

NordigardBlessedFarm6-1020x610

Nordigard Blessom Farm приветства гостите с атмосфера, която изглежда като извадена направо от приказките. Зелени хълмове обграждат фермата, която разполага със собствени дворове и овощни градини.

leadNordigardBlessedFarm-1020x549

 

 

Има три дървени къщички за гости, всяка от които е покрита със зелен покрив. Интериорът – в селски стил, но все пак изискан – включва солидни дървени стени и старини норвежки мебели – някои от които датират от 17-ти век.

NordigardBlessedFarm2-1020x610

Гостите на фермата могат да се насладят на „селска“ закуска с домашни хляб и мармалади. След това могат да се забавляват в идиличната обстановка на фермата или да разгледат района, стъпвайки по планински хребети и ледници, да яздят или да се гмуркат.

снимки: inhabitat.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)