oyster-021317

Фермер култивира стриди с формата на сърце

14 февруари 2018

Франция, традиционната земя на романтиката, излезе с ново предложение за любителите на Свети Валентин – стриди с форма на сърце, пише БГНЕС. Романтичните мекотели са произведение на фермер от средиземноморския бряг, който в продължение на около 10 години успешно култивира този нов вид морски създания. Очаква се тази година стридите да са сред най-поръчваните специалистите на Деня на влюбените. Всичко започва с любовта към една жена.

„Веднъж вечеряхме стриди и годеницата ми намери в чинията си една, която много приличаше на сърце. Развълнувах се и реших, че искам да виждам повече такива“, разказва фермерът Кристоф Гуне.

Той тествал няколко техники, преди да усъвършенства създаването на романтични мекотели. Кристоф отказва да разкрие тайната си и добавя, че с всяка година подобрява процеса все повече и повече. Неговият труд е оценен от водещите френски ресторанти, а и от няколко такива в Испания. Производителят е решил да продава романтичните стриди на същата цена като останалите, въпреки че те изискват доста повече усилия.

снимка: news.abs-cbn.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)