Фестивалът в Жеравна – скок във времето! (ден втори)

01 септември 2017

Фестивалът в Жеравна е скок във времето, едно събитие, което се превърна в апотеоз на българските традиции. Десетото юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия за пореден път събра на едно място толкова много хора, които загърбват суетата и заедно съпреживяват емоцията на събитието.

MON_8266

Всички те са запалени от родолюбивата кауза на Христо Димитров, който прави така, че тази приказка да няма край.

MON_8411

Сбъднат копнеж – това е фестивална Жеравна в последните десет години. Този неоспорим факт няма как да не ни прави щастливи. Българите, дошли тук отварят сърцата и душите си за богатото наследство, до неотдавна позабравено сякаш в старите ракли.  Да облечеш автентична българска носия, изработена с любов и надежда, неминуемо те кара да си припомниш корените и да се почувстваш част от цялото, което ни прави народ.

MON_8289

В пъстрите носии не само се чувстваме различно, но и мислим различно.Виждаме повече, мислим различно и проглеждаме истини.Най – важната от тях е, че можем да се обединяваме, когато поискаме. В рамките на трите фестивални дни усещаме пулса на едно българско сърце, туптящо с пулса на Жеравна.

MON_8597

Добре дошли в най-българското време – фестивала в Жеравна. Потопени в приказката на фестивална Жеравна, ние сме очаровани и потопени в нейната магия. Посланията са ясни – да запазим традициите и българщината.

репортери: Ася Георгиева, Калина Станева
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)