Фестивалът в Жеравна стана сцена на игрален филм

23 август 2017

Че с всяка следваща година, Фестивалът на фолклорната носия до Жеравна става все по-голям „екшън“, го виждаме с очите си. Но не бяхме чували командата „екшън!“ от истински филмов екип, насред поляните на събитието. Оказа се , че първите снимачни дни на най-новия български игрален филм се случват именно там – в красивата местност Добромерица, сред аврентичната атмосфера на фолклорна музика и носии.
В носии успяхме да видим главните герои на филма: Катерина Евро, Юри Ангелов, Любен Чаталов и младият, но вече доста популярен Крис Макаров. Работното заглавие на продукцията е „Пътуващо кино” и в път ще мине и снимачния процес. Това е историята на трима  излезли от играта, отдавна забравени актьори – двама мъже и една жена, които по настояване на ентусиазирания племенник на единия  от тях се качват на един  кемпер и тръгват из България, за да показват стари български филми.
В продукцията участва и самият създател на Фестивала на фолклорнат носия в Жеравна – Христо Димитров, артистичният директор на НФА „БЪЛГАРЕ“ – Цвети Шопова,  както и журналистът Исак Гозес.
Малко от кухнята на продукцията успяхме да научим от режисьора Илия Костов.

репортер: Калина Станева
оператори: Росен Даков, Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)