Теодосий Спасов

Фестивал „Живият огън на традициите“ в София през септември

18 септември 2018

От 21 до 23 септември в София ще се проведе третото издание на единствения по рода си фестивал “Живият огън на традициите“ под надслов „Символ и ритуал“, организиран от фондация “Пътят на Траките”.

В парк „Военната Академия“ ще ви разкажем за онези символи и ритуали, които са съхранили вярата и духа ни, които са написали културно-историческото ни наследство. Как да се доближим до родовата памет на старите българи, представяща традиционни обреди, традиции, фолклор и занаяти, предавани през вековете до днес, до празничността на душите им, до мъдростта и примера им?

tradi2

Ето и участниците, които са съпричастни с фестивала:

Теодосий Спасов – лице на фестивала „Живият огън на традициите“, Ансамбъл „ПИРИН” ,Нина Николина с Етноджаз проект , Берковска духова музика, Ансамбъл “ДОБРУДЖА”

Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще – той дори не знае кой е. Елате да си спомним…Бъдете с нас, за да опознаете занаятчийското майсторство и изключителния талант на българите в създаването на бита и културата ни, за да видите част от най-древните български ритуали, обреди и традиции, присъствали в ежедневието на всяко българско семейство, да чуете музиката, която пулсира и танцува с ритъма на сърцата ни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)