стреса

Фестивал „Здравей, Здраве!“ ще се проведе за втори път

09 октомври 2018

На 13 и 14 октомври в Стара Загора ще се проведе за втори път Фестивал „Здравей, Здраве!“ с мотото ЕдинЕние. Целта на фестивала е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора.

Идеята е да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. „Здравей, Здраве!“ е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

7

Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на физически и юридически лица от гр. Стара Загора – Йога център „Шакти“, Фондация „От любов към България“, Спа хотел „Терма“, Клуб „Зонта“ Стара Загора“, „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“, Лайънс клуб Стара Загора, Народно читалище „Родина-1860″, НЧ „Пробуда“, с. Змеево, Прабългарска школа за оцеляване Бага Тур, CaliVita, DIVART, EVIAs Kitchen, Инфармация, Център по сугестопедия „Благодаря“, Мемантикс и много други наши съмишленици.

За втора поредна година Фестивалът получи финансова и логистична подкрепа на Община Стара Загора и медийната подкрепа на сайта за култура www.dolap.bg, Радио Стара Загора и Телевизия Стара Загора.

В първото издание участие вземат 28 лектори, в предстоящото те се увеличават и са 35 на брой. В двата фестивални дни ще има демонстрации на лечебни методи и практики, физически активности и медитации.

Фестивалът ще се състои в Народно читалище „Св. Климент Охридски-1858“. Лекциите ще се проведат в голямата зала, в Арт залата – дискусии и Училище за родители, в зала на 3 етаж – практики и медитации, а в малка зала на І етаж – работилници и демонстрации.

На двора пред читалището е детският кът „На децата с любов“, където малките посетители на фестивала ще могат да видят Подготовка за Петковден с Група за автентичен фолклор от село Змейово, а в неделя – да направят заедно хляб, да работят с вълна, да правят сапуни, да рисуват…

Сред известните лектори във ІІ-рото издание на Фестивала са д-р Петър Димков /внук на именития лечител/, акад. Галя Маджарова, проф. Христо Смоленов, Юрий Ковачев, Христо Нанев, Райчо Гънчев, д-р Румен Стоилов, Надя Йорданова и др.

Ще има презентации на клубове по различни видове йога и физически занимания като САТ, духовни практики, творчески занимания, тестове и демонстрации и много други. Фестивалът ще завърши с Гонг медитация с тибетски купи на Анелия Вълчева.

8

На Базара пред и в Читалището ще има здравословни стоки и услуги, книги, дегустации и демонстрации.

Откриването е от 9:30 часа на 13 октомври, събота пред НЧ „Св. Климент Охридски“.
Всички събития са с вход свободен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)