slanianata6

Фестивал на сланината и греяната ракия в Априлци този уикенд

17 февруари 2017

Ако искате да присъствате на традиционна български празник и да опитате майсторски направена сланина и греяна ракия, не пропускайте тематичния фестивал в Априлци. Фестивалът на ракията и сланината е уникален по рода си.

Фестивал на сланината и ракията в Априлци

Фестивал на сланината и ракията в Априлци


Той се провежда традиционно всяка година в съботата преди Великя пост, а през тази година купонът ще се вихри на 18-ти февруари. Всеки ще може да опита от вкусната „бабина гозба“. Тя ще бъде приготвена от един от най-атрактивните участници в теливизионното шоу „Мастър шеф“ Събин Ранков. В огромен чорбаджийски тиган той ще забърка 20 килограма сланина, 500 яйца и 30 килограма праз лук, за да нагости присъстващите.
Естествено всичко това ще е гарнирано с много народна музика, хумор и танци. Ще има и конкурси за ястия и продукти местно производство. Състезанията са в три категории – за най-вкусна и крехка сланина, за кулинарна изложба-базар за ястия със сланина и за най-добра ракия. Най-малките пък ще могат да премерят сили в това кой ще нарисува най-добрата рисунка на тема „ Празникът, видян през моите очи“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)