българска керамика

Фестивал на съвременната българска керамика ще се състои в София

30 август 2018

Фестивал на съвременната българска керамика ще се проведе в София от 4 септември до 28 септември 2018 г. в галерия „Райко Алексиев”. На него ще бъдат представени оригинални творби на български художници, създадени през последните три години. Той ще бъде отворен и за участие на всички артисти, работещи с керамични материали. Тази година над 40 автори от различни възрасти ще наредят творбите си в зала „Райко Алексиев”.

81_19

Специално участие ще има Спартак Дерменджиев, а със самостоятелна експозиция ще бъде представена Силвия Чанева, която е носител на голямата награда за 2017 г., съобщават от СБХ.

Ще бъде отбелязана и 100-годишнината от рождението на керамичката Йова Раевска. Тя е сред новаторите, които осигуриха модернизацията на българската артистична керамика от средата на ХХ век насам. Оригиналният творчески подход и пластическото богатство на нейните съдове й отреждат лично място в историята на съвременното българско изкуство. Фестивалът на керамиката представя избрани примери от четирите най-силни творчески десетилетия на Йова Раевска.

снимка: Йова Раевска, декоративен съд (1976 г.)/sbhart.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)