15209234_567917736740713_46545229_n

Фиеста с риба и морски дарове

28 ноември 2016

Всичко от което се нуждаете е плоча за печене, зехтин и пресни рибни филета и морски дарове.
До тук със сложното – доколкото е сложно да напазарувате очистено и прясно филе от риба тон, сьомга и лаврак. Всяка друга морска риба също е „добре дошла“ в това плато, ето защо – чисто и просто вижте кое е най-свежото филе в магазина и кое е любимото ви. Прибавете към тях и 4 миди Сен-Жак, калмари, скариди  и две пипала от октопод. Излишно е да уточняваме, че скаридите и калмарите трябва да са очистени, а пипалата на октопода предварително сварени. Това са кулинарни тайни, които вече са до болка известно, а и в кулинарното ни шоу Кухня в Рая шеф Милош Костич не спира да ни показва как се подготвят и  приготвят морски дарове.

15174643_567917860074034_498757168_n

Плато Фиеста с риба и морски дарове

После всичко това го обръщате на топлата плоча, като заливане непрекъснато със зехтин, за да не се изсушат морските дарове. Особено подходяща гарнитура и канапе за морските дарове и риби са печените на фурна картофи с розмарин. Намерете най-пищното плато от домакинските ви шкафове и просто подреждайте: най-отдолу наслагайте печените картофи, а после  едно върху друго рибните филета и  морските дарове.
Задължително сложете в акомпанимент розмарин и свеж лимон. А ако обичате – няколко чили.

15151331_567917830074037_348671473_n

Плато Фиеста с риба и морски дарове

Отделно пригответе стрит чесън и зехтин с малко лимон. поставете го в отделна малка чинийка или съд за сос към рибното плато.

А после – наслаждавайте се на живота и на вкусотиите на морето!
Бялото вино трябва да е много студено и  Совиньон блан! В краен случай – Пино Гриджо!

текст и снимки: Валерия Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)