DSCN7786

Филе Елена

07 юни 2016

Едно прекрасно плато с месни деликатеси и чаша червено вино. Звучи добре, нали? Неизменна част от такова плато безспорно е обичаното от мнозина филе Елена. То представлява изсушено свинско филе. За неосведомените, името на деликатеса идва от град Елена. Жителите на градчето наричат филето „рибица“. Начинът на направа на филе Елена е сравнително лесен. Филето или рибицата се отделя и оформя.

Необходими продукти:
1 брой свинско филе (рибица)
сол
чубрица
червен пипер
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измийте месото, сложете го в дълбок съд и го затрупайте добре със сол. След 24 часа го извадете и измийте. Изберете сухо и проветриво място, където да сложите филето, като го завържете в единия край. След няколко часа оваляйте филето в предварително приготвената смес от подправките и отново го сложете да съхне. След 2 до 3 седмици филе Елена ще е готово за консумация.

снимка: vili-blog.blogspot.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)