
Необходими продукти:
телешко филе – 900 гр.
олио
ирландско уиски по избор – 60 мл.
бульон – телешки 150 мл.
черен пипер – 2 ч. л. на зърна
сметана – 150 мл.
сол
черен пипер – смлян
Вижте още: Телешко по тайландски с чили
Начин на приготвяне:
Махнете излишната тлъстина от пържолите и ги нарежете на 4 парчета. Леко намажете тигана с олио и сложете на силен огън. Когато олиото започне да цвърчи, сложете пържолите в тигана. Пържете по 3 мин. от всяка страна, като от време на време ги повдигате, за да не залепнат. Излейте уискито върху пържолите и пържете още няколко минути. Извадете ги от тигана, сложете ги в чиния и ги дръжте на топло. Сложете бульона или водата в тигана, добавете зърната едро натрошен черен пипер и сметаната. Подправете и задушете за няколко минути, като бъркате непрекъснато. Добавете към соса соковете, изтекли от пържолите. Залейте пържолите със получения сос.
снимка: cloudfront.net
Още по темата
-
-
Супа от ябълки
In TASTEЯбълките са едни от най-полезните плодове, които трябва да консумираме редовно. Те имат невероятен пречистващ ...
-
10 тонизиращи храни, подходящи за работното място (част I)
In TASTEМазна риба, като сардини и сьомга, е идеална за мозъка. Това се казва във всяка ...
-
Крем с авокадо и джинджифил
In TASTEНеобходими продукти: 1 авокадо 1 банан корен от джинджифил (парче с дължина около 2-3 см ...
Остави своя коментар през Facebook