Rib-eye_steak_cast_iron_seared_grilled_beef_grill

Телешко филе със сос от ирландско уиски

29 декември 2017

Необходими продукти:
телешко филе – 900 гр.
олио
ирландско уиски по избор – 60 мл.
бульон – телешки 150 мл.
черен пипер –  2 ч. л. на зърна
сметана – 150 мл.
сол
черен пипер – смлян

Вижте още: Телешко по тайландски с чили

Начин на приготвяне:
Махнете излишната тлъстина от пържолите и ги нарежете на 4 парчета. Леко намажете тигана с олио и сложете на силен огън. Когато олиото започне да цвърчи, сложете пържолите в тигана. Пържете по 3 мин. от всяка страна, като от време на време ги повдигате, за да не залепнат. Излейте уискито върху пържолите и пържете още няколко минути. Извадете ги от тигана, сложете ги в чиния и ги дръжте на топло. Сложете бульона или водата в тигана, добавете зърната едро натрошен черен пипер и сметаната. Подправете и задушете за няколко минути, като бъркате непрекъснато. Добавете към соса соковете, изтекли от пържолите. Залейте пържолите със получения сос.

снимка: cloudfront.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)