rec5026

Филе от морски дявол със сос „Бернез“ и тиквички

22 април 2018

Необходими продукти: 

1 кг филе морски дявол 
1/2 ч. л. естрагон 
1 лимон 
200 г краве масло 
4 жълтъка 
олио за намазняване
сол и смлян черен пипер на вкус
3 стръка кориандър 
1/2 ч. л. куркума 
2 с. л. зехтин 
500 г тиквички 
сол и смлян бял пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запечатват в намазан с олио тиган. Прехвърлят се в намазнен съд и се пекат около 10 минути на 200 градуса.

Тиквичките се режат на полумесеци и се задушават със зехтина и 50 мл вода. Добавят се куркумата и наситненият кориандър и се сваля от огъня.

Филетата се разпределят в порционни чинии и се гарнират с тиквичките.

Сосът се приготвя, като жълтъците се разбиват на водна баня, към тях се добавя на тънка струя разтопеното масло. Всичко се бърка енергично и се овкусява с лимоновия сок, естрагона, сол и пипер.

Сосът се сервира отделно в сосиера или порциите се заливат с него.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)